Koti historian keskellä.

Talon tarina

Pikkutori on ollut yksi tärkeä sisääntuloväylä Hämeenlinnaan jo siitä asti, kun keskusta siirtyi vanhan linnan pohjoispuolelta nykyiselle paikalleen. Hämeenlinnan suuri tulipalo kuitenkin tuhosi 1831 myös tällä tontilla sijainneet talot ja niinpä paikalle rakennettiin pikku hiljaa uutta 1800-luvun empire-tyyliin Carl Ludvig Engelin suunnittelemaa asemakaavaa noudattaen. Nyt nämä Pikkutorin ympärillä sijaitsevat rakennukset muodostavat idyllisen keitaan muun voimakkaasti muuttuneen ympäristön keskellä.

Turuntien ja Kaivokadun kulmassa sijaitseva talo on rakennettu viimeisimpänä vuonna 1898 arkkitehtitoimisto Helin & Nyströmin suunnitelmien mukaan. Alun perin se oli kaksikerroksinen ensimmäisen kerroksen ollessa tiilestä ja toisen puusta. Nyt ensimmäinen kerros on suurimmaksi osaksi peittynyt, kun Turuntietä on jouduttu korottamaan moottoritien ylittävän sillan vuoksi.

Tontilla sijainneissa taloissa on vuosien mittaan harjoitettu monenlaista liiketoimintaa. Leipurimestari Gustaf Wilenius perusti leipomon tontille jo vuonna 1877. Taloissa on sijainnut myös mm. valokuvaamo sekä ruumisarkkuliike. Taloissa on ollut myös mm. rouva Hanna Pätiälän täysihoitola sekä räätälimestari Ratilaisen räätälinliike.

 

 

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.